Fotograaf | Drenthe | Jet Reuvekamp Photography

Hi, ik ben Jet!

Een rustige en gezellige fotograaf die je snel op je gemak stelt. Bij het plannen van een fotoshoot vind ik het belangrijk om jou zoveel mogelijk bij het creatieve proces te betrekken.

Fotograaf | Drenthe | Jet Reuvekamp Photography

We bespreken wat jij in gedachten hebt en je bent ook meer dan welkom om met eigen voorstellen te komen van hoe je het liefst op de foto wilt. En natuurlijk heb ik ook 101 ideeën en verzin ik steeds weer nieuwe poses om uit te proberen. Ik zorg het liefst dat je zo min mogelijk met de camera bezig bent, zodat ik juist de échte momenten kan vastleggen.

Al zolang als ik me kan herinneren, ben ik altijd bezig met foto’s maken. Het begon als klein meisje met simpele wegwerpcamera’s van de Kruidvat. Daarna spaarde ik voor een eigen digitale camera en uiteindelijk mocht ik de spiegelreflexcamera van mijn vader gebruiken. De liefde voor fotografie heb ik dus niet van een vreemde 😊

De quote hieronder past helemaal bij hoe ik in het leven sta. Ik hou ervan om in actie te komen. Gewoon doen. Nieuwe dingen uitproberen. Mezelf uitdagen en uitgaan van het positieve.

'What if you fall? Oh but my darling, what if you fly?

– Erin Hanson

Mijn achtergrond als fotograaf

Na de middelbare school koos ik voor een fotografie studie in Zwolle. Daar leerde ik meer over diafragma’s, sluitertijden, het mooiste licht en composities. Alle creatieve en technische vaardigheden die je als fotograaf nodig hebt.

Om meters te maken en ervaring op te doen als fotograaf, werkte ik na mijn afstuderen twee jaar bij Fotostudio Shoots & More. Begin 2022 waagde ik de stap om voor mezelf te beginnen. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Inspiratiebronnen

De meeste inspiratie voor een shoot haal ik uit de mensen die voor mijn camera staan. Ik stem echt af op wat er bij jou of jullie past. Een gezinsshoot met kleine kinderen laat zich maar tot op zekere hoogte plannen 😉 Dus zorgen we dat er vooral ruimte is voor plezier & spontaniteit. Op zulke momenten zet ik alle zeilen bij om de aandacht te trekken en maken we er samen een feestje van. Bij een bruiloft of koppelfotografie doe ik er juist alles aan om op te achtergrond te blijven en jullie liefde voor elkaar zo mooi mogelijk in onvergetelijke beelden te vangen.

Mijn favoriete seizoenen om buiten te fotograferen zijn absoluut de lente en de herfst. In het voorjaar staat alles zo mooi in bloei en in het najaar zijn de warme kleuren prachtig. Maar natuurlijk kun je me ook altijd vragen voor een zomerse shoot of het maken van winterfoto’s.

Meer over mij

Vrienden en familie omschrijven mij als serieus en zeer gedreven. Ik kan niet goed stil zitten en ben het liefst altijd bezig, meestal met van alles tegelijk. Mijn vriend grapt vaak dat hij bij mij regelmatig op de rem moet staan.

Sporten is voor mij de ultieme manier om de dag los te laten. Ik doe graag pilates, circuittraining of een groepsles. En padellen met vrienden is ook een favoriete manier om in beweging te blijven.

In mijn vrije tijd ben ik graag thuis en zit ik graag met een goed boek op de bank. Het liefst lees ik (Engelse) fantasyboeken en af en toe een roman of spannende detective. Tijdens fotoshoots laat ik me juist van mijn uitbundige kant zien en doe ik er alles aan om mensen uit hun comfortzone te halen. Ik heb jarenlang in de horeca gewerkt en werk parttime als doktersassistente. Beiden hebben me geleerd om (op een zorgzame) manier met veel verschillende mensen om te gaan.

Heb je vragen of wil je een shoot boeken? 

Fotograaf | Drenthe | Jet Reuvekamp Photography